Børn og sukker

LCHF – Low Carb High Fat

Nogle af jer kender mÃ¥ske til LCHF konceptet der er hen i stil med paleo/stenalderkost. 

Efter at have læst lidt mere om det, er vi sÃ¥ smÃ¥t startet op pÃ¥ det herhjemme. (De af jer der følger mig pÃ¥ Instagram har de seneste par dage kunne følge med i hvad vi har spist). 
Hvad er LCHF så?
LCHF stÃ¥r for “Low Carb High Fat”. AltsÃ¥ en lav mængde kulhydrater og en høj mængde fedt. Er det sÃ¥ ikke bare en fede-kur? Nej, det er det ikke. 
Mange mennesker spiser idag omvendt, altsÃ¥ “High Carb Low Fat” eller “Low ven Low Fat”. 
Ved LCHF er pointen egentlig at man fjerner fødevarer med meget sukker og stivelse. Ved af fjerne dette fjerner man automatisk en masse af de usunde kulhydrater. Det er her “Low Carb”-delen kommer ind. 
SÃ¥ ud med brød, pasta, kartofler, ris, pommes frites, øl (pga malten og sukkeret = “flydende brød”), grød, sodavand, saftevand, slik, kager osv. 
Kroppen skal dog stadig have noget at forbrænde og det er her “High Fat”-delen kommer ind. Man spiser fedt – naturligt fedt. Dvs ikke smørbare blandingsprodukter som KærgÃ¥rden,  majsolie, tidselolie, vinduekerneolie, solsikkeolie og margarine. Generelt kan man sige alt fedt der har været igennem en længere produktion for at blive den slags “fedt” det skulle blive. 
Derimod skruer man op for den animalske fedt (sÃ¥ spis bare fedtkanten pÃ¥ entrecoten), fede fisk, rigtig smør, fuldfed ost, fløde, kokosolie, fiskeolie, koldpresset olivenolie eller avokadoolie. 
Generelt kan man sige man spiser alt der er naturligt og sÃ¥ pimper det med noget der bestÃ¥r af den naturlige fedt. 
Ens blodsukker bliver stabilt og man har ikke den store trang til en masse smÃ¥ mÃ¥ltider. SÃ¥ morgen-middag-aften er de fleste dage fint for mig, ogsÃ¥ selvom jeg ikke er gÃ¥et helt all in, endnu. 
Du skal altsÃ¥ ikke tælle og holde regnskab med noget, du skal kort og godt tænke fornuftigt. 
Lyder det spændende?
Jeg er startet med at skifte min morgenmad ud med en omelet der varieres lidt i fyld. 
Derefter er jeg begyndt at afprøve lidt opskrifter og spiser sÃ¥ vidt muligt rester til frokost. 
Her er lidt af vores aftensmadsmÃ¥ltider de sidste par dage. 
Grillkylling med bønnefritter og en blomkÃ¥lsrissalat (blomkÃ¥l, radiser, tomat, gulerod) og en urte-oliedressing. 

Flæskesværspaneret kyllingeinderlÃ¥r med bønnefritter (og alm fritter til drengene) og en ærtedip med citron ved siden af. 

Hønsesalat med hvidløgs-oopsies (“brød” uden mel) og en vandmelonsalat med feta. 

Nammenam siger jeg bare!
Jeg regner med at LCHF vil være et emne jeg vil opdatere om løbende som vi kommer mere og mere igang med det. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børn og sukker