Hvad fik i til aftensmad?
Herhjemme stod den på Kartoffelporresuppe med baconcrunch. Det var virkelig lækkert!
Da jeg ikke sÃ¥ godt kan tÃ¥le mælk har vi brugt laktosefrit – men i andre kan jo bare bruge almindeligt 🙂
Ingredienser:
En klat smør (ca 50 gram)
2 1/2 porre (400 g porre i skiver/tern)
400 g kartofler i små tern
1 løg
9 dl hønsebouillon/fond
salt og peber
½ dl laktosefri fløde fra Arla
1 dl laktosefri mælk
Til anretningen bruges:
En pakke bacon klippet i små stykker og stegt.
1/2 halv porre
Evt lidt laktosefri fløde
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. Vend det godt rundt i smørret, krydr med salt og peber. Lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i cirka 10 minutter.
Tilsæt så bouillon, og bring suppen i kog og lad den simre i cirka fem minutter indtil grøntsagerne er møre.
(Den skal kun koge til grøntsagerne er møre!)
Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen med en stavblender (eller alm. blender/foodprocessor)
Tilsæt mælken og fløden og smag suppen til.
Baconcrunch’en laver du mens suppen koger. Steg baconstykkerne som du foretrækker dem. Lige før de er nok vender du porre i og sauterer dem sammen med bacon’et.
Anret i en dyb tallerken – det er Sà lækkert og Sà nemt (og Sà billigt).
Nam nam!
Lyder lækkert!Vi fik en skøn tomatsuppe (med en masse gulerod i), suppe horn og hjemmebagt grovbrød til